News Flash:

VESTE PENTRU ŞOFERI! Nereguli pentru care poţi fi amendat în orice clipă

5 Martie 2015
510 Vizualizari | 0 Comentarii
rutiera

Mulţi şoferi din ţara noastră sunt conştienţi că încalcă regulile de circulaţie atunci când nu poartă centura de siguranţă sau vorbesc la telefonul mobil, dar ei încalcă multe alte reguli pentru care pot fi amendaţi la un simplu control de rutină.

Codul rutier a fost actualizat luna trecută pentru a fi în armonie cu legislaţia europeană privind siguranţa minorilor în vehicule. Deşi  mulţi au crezut că au fost introduse noi amenzi, iar cuantumul acestora a crescut, în realitate schimbările se referă în special la transportul copiilor. Astfel, copiii sub 12 ani nu pot fi transportaţi pe scaunele din faţă, cu excepţia bebeluşilor care sunt transportaţi cu dispozitive speciale de acest fel. Copiii cu vârste de până la 3 ani nu mai pot fi transportaţi decât în scaune speciale. Amenzile nu au fost majorate, odată cu noile modificări aduse Codului rutier, în schimb, valoarea lor a crescut în 1 ianuarie 2015, când salariul minim pe economie a fost majorat la 975 de lei. Un punct-amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim pe economie, adică 97,5 lei.

O amendă de 390 de lei riscă să primească, în acest moment, aproape toţi şoferii din România pentru că  majoritatea încalcă mai  multe reguli precum:

-    Conducerea pe drumurilor publice a unor autovehicule  care nu sunt dotate cu trusă medicală de prim ajutor şi - atenţie! - două triunghiuri reflectorizante. Este foarte posibil ca trusa să aibă termenul de valabilitate expirat, la fel şi în cazul extinctorului.
-    Conducerea pe drumurilor publice a unui autovehicul cu numărul de înmatriculare murdar. Ești pasibil de pedeapsă dacă nu își cureți regulat numărul de înmatriculare, precum și farurile și stopurile. Conducerea unui vehicul ale cărui plăcuţe de înmatriculare sunt deteriorate, murdare sau acoperite cu gheaţă sau zăpadă constituie contravenţie conform articolului 99, alineatul 16 din Codul Rutier.
-    Conducerea pe drumurilor publice a unui autovehicul cu luminile de ceaţă pornite
-    Nepurtatrea centurii de siguranţă  a pasagerilor de pe locurile din spate

Agenţii de circulaţie te mai pot amenda şi dacă eşti surprins în timp ce mânănci la volan deoarece se clasifică drept contravenţie "lăsarea liberă în timpul condusului a volanului, ghidonului sau a manetei de comandă a vehiculului" Sursa: Capital

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 35 queries | Mysql time :0.031894 (s)