News Flash:

VINE TERMENUL limită pentru declarațiile de venit! IATĂ GHIDUL de completare

18 Mai 2016
271 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7142 RON (+0.0061)
USD: 4.1491 RON (+0.0114)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
declaratii de venit
25 mai 2016 este termenul limită pentru depunerea Declaraţiei 200 privind veniturile realizate în România în 2015. Formularul poate fi completat oricând online, prin accesarea „Serviciului Privat Virtual” la adresa https://pfinternet.anaf.ro.

Alternativ, utilizând un certificat digital, formularul poate fi completat prin accesarea adresei www.eguvernare.ro, secțiunea „Depunere declarații”.

De asemenea, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poștă sau depus direct la registratura administrației fiscale în a cărei rază teritorială se află domiciliul contribuabilului.
Fiscul a emis astăzi un comunicat în care explică pas cu pas cum se completează declarația.
Trebuie să completeze această declaraţie persoanele fizice care realizează în România, individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din:
 1. activităţi independente;
 2. cedarea folosinţei bunurilor;
 3. activităţi agricole, pentru care venitul net se stabileşte în sistem real;
 4. piscicultură;
 5. silvicultură;
 6. transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise;
 7. operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare;
 8. jocuri de noroc.

Declaraţia 200 se depune şi de către persoanele fizice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European care obţin venituri din activităţi independente din România şi optează pentru regularizarea impozitului în România, începând cu 1 iunie 2015.

Următoarele categorii de venituri sunt exceptate de la obligația menționării în Declaraţia 200 privind venitul realizat:
a) venituri nete determinate pe bază de norme de venit, cu excepția contribuabililor care au depus declarații privind venitul estimat/ norma de venit în luna decembrie și pentru care nu s-au stabilit plăți anticipate, conform legii;
b) venituri cu impunere finală obţinute din:
• drepturi de proprietate intelectuală;
• activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil, precum şi a contractelor de agent. Fac excepție veniturile din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil obţinute de contribuabilii care desfășoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere şi sunt înregistrați fiscal potrivit legislaţiei în materie;
• activitatea de expertiză contabilă și tehnică, judiciară și extrajudiciară;
c) venituri din arendarea bunurilor agricole;
d) venituri din cedarea folosinţei bunurilor pentru care chiria prevăzută în contractul încheiat între părţi este stabilită în lei, nu au optat pentru determinarea venitului net în sistem real şi la sfârşitul anului anterior nu îndeplinesc condiţiile pentru calificarea veniturilor în categoria veniturilor din activităţi independente, pentru care plăţile anticipate cu titlu de impozit sunt egale cu impozitul anual datorat şi impozitul este final;
e) venituri sub formă de salarii şi venituri asimilate salariilor;
f) venituri din investiţii, cu excepţia celor prevăzute la pct.6-7;
g) venituri din premii şi din jocuri de noroc, a căror impunere este finală;
h) venituri din pensii;
i) veniturile din activităţi agricole a căror impunere este finală;
j) venituri din transferul proprietăţilor imobiliare;
k) venituri din alte surse.

Formularul și instrucțiunile de completare se pot obţine de pe www.anaf.ro prin accesarea adresei https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_200_2015.pdf sau direct de la sediul unităţilor fiscale.
Încălcarea obligației de depunere a “Declaraţiei 200 privind veniturile realizate din România” până la data de 25 mai inclusiv, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei. Pentru a beneficia de avantajele utilizării mediului electronic, ANAF recomandă utilizarea „Spațiului Privat Virtual" pentru depunerea Declarației 200. Informaţii privind condiţiile de utilizare a „Spațiului Privat Virtual" sunt disponibile la adresa https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice.

Alternativ, se pot obține informații telefonic de la Biroul central asistenţă telefonică a contribuabililor, la numărul de telefon: 031.403.91.60 sau de la compartimentele de asistență pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.

sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 24 queries | Mysql time :0.037596 (s)