News Flash:

VOTUL DIN DIASPORA. Coadă de UN KILOMETRU în Germania. Peste 3.000 de alegători aşteaptă să voteze la Paris. 1.000 de romani la coadă în Roma

16 Noiembrie 2014
790 Vizualizari | 0 Comentarii
roamni
Românii din afara graniţelor s-au aşezat la coadă şi cu 12 ore înainde de deschiderea secţiilor de votare, pentru a fi siguri că vor putea vota până la închiderea urnelor. REZULTATE TURUL 2 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 și EXIT POLL turul 2 alegeri prezidențiale 2014, pe evz.ro. Aflaţi toate cifrele de pe site-ul nostru! Deoarece numărul secţiilor de votare nu s-a mărit în străinătate, românii din Munchen s-au prezentat la secţiile de vot încâ de sâmbătă seară.Fotografia cu românii din Germania care au venit la urne cu 12 ore înainte de deschiderea secţiilor a fost publicată pe Facebook.

"La Munchen deja se asteapta deschiderea sectiei de votare... oamenii astia or venit cu periuta de dinti la ei si stau la coada sa voteze cum stateau parintii lor in comunism la carne, lapte si paine. FELICITARI OAMENI BUNI !!!", este mesajul care descrie fotografia.Citiţi mai mult AICI.

Cozi au început să se formeze şi în Londra. Românii s-au adunat în faţa ICR tot sâmbătă şi aşteaptă să-şi exercite dreptul la vot.

Tot în Anglia, zeci de români aflaţi la sute de kilometri de secţiile de votare s-au mobilizat pe Facebook pentru a închiria autocare cu care să ajungă la vot. Preţul unui loc în autocar a variat între 11 şi 13 lire sterline, dus-întors. La fel au făcut români stabiliţi în Suedia, la Göteborg, care au închiriat un autobuz pentru a ajunge să voteze la secţia din capitala Danemarcei, Copenhaga, transmite MediafaxÎn Spania în  Acala de Henares sunt peste 200 de români care aşteaptă să voteze. Şi românii în Torina (Italia) s-au prezentat la urne de la prima oră a dimineţii, coada celor care vor să voteze întânzându-se deja pe două străzi, transmite Digi 24.

În Paris, sunt la această oră sute de români care aşteaptă să voteze, acelaşi lucru petrecându-se şi în Chişinău şi Stuttgart. În capitala Republicii Moldova, oamenii s-au strâns la vot de la ora 5 dimineaţa. La Consulatul din Torino sunt aproape 3.000 de români care vor să voteze, transmite Realitatea TV.

La Academia Română din Roma, unde au fost organizate două secţii de votare, aşteaptă în acest moment peste 1000 de persoane. Pentru cei aflaţi la capatul cozii, coadă care se întinde pe circa 300-400 de metri, se estimeaza o perioadă de aşteptare de cel puţin 2-3 ore. Românii așteaptă la coadă să voteze în Viena. FOTO: Marin Brâncoveanu

Români la coadă la secţia de vot din Bruxelles. FOTO: Anca Andrei

Primul român din Diaspora care s-a prezentat la vot este un clujean stabilit în Noua Zeelandă. Acesta a votat în Auckland. Citiţi mai mult AICI.

Harta interactivă MAE cu secţiile de votare din diaspora:

Adresele secţiilor de votare se regăsesc pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale. Reamintim că, pentru a facilita accesul cetăţenilor români din afara ţării la secţiile de votare, MAE a elaborat harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate, o aplicaţie dezvoltată pe platforma Google Maps.

Aceştia au opţiunea de a selecta ţara, apoi oraşul cel mai apropiat şi se afişează numărul şi adresa secţiei de votare. Harta realizată cu Google Maps conţine de asemenea şi o legendă, care le explică tipul secţiei de votare şi al instituţiei unde pot merge să-şi exprime dreptul democratic al alegerii preşedintelui României. Există de asemenea postată ca document pdf lista completă a secţiilor de votare din străinătate, cu adresa fiecăreia.

Conform legii, votarea începe la ora 7.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide.

Biroul Electoral pentru Străinătate reaminteşte românilor din diaspora că, potrivit legii, la ora închiderii secţiei de votare, pot vota doar alegătorii care se află în încăperea în care se află cabinele de vot. Într-un comunicat remis vineri seară, BES precizează că în sala de vot se pot afla "doar un număr de alegători egal cu numărul cabinelor de vot" şi că, în afară de membrii biroului electoral al secţiilor de votare, de candidaţi şi de persoanele acreditate, "nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare".

În condiţiile în care există sesizări de la preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate potrivit cărora anumiţi membri ai birourilor, propuşi de partide, au anunţat că nu vor mai participa la lucrările secţiilor de votare în turul al II-lea al alegerilor, BES adresează "un apel ferm tuturor membrilor desemnaţi în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate să participe la operaţiunile electorale".


Află ușor și rapid, pe evz.ro, rezultatele sondajelor EXIT POLL realizate la ieșirea de la urne în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2014. EVZ.Ro prezintă în timp real REZULTATE EXIT POLL ALEGERI 2014, dar și REZULTATE VOT TURUL 2 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 2 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 15 și 16 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.


exit poll
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 35 queries | Mysql time :0.038885 (s)