News Flash:

Zeci de proprietari de apartamente din Pascani au ramas fara apa. Ce spun cei de la ApaVital

20 Ianuarie 2015
580 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7564 RON (+0.0026)
USD: 4.2005 RON (-0.0008)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
apa

Ieri seara mai multe familii din Pascani au ramas fara apa, dupa ce operatorul judetean a decis sistarea acesteia datorita faptului ca nu s-au incheiat contracte intre proprietari si ApaVital. De asemenea, cei de la ApaVital au de recuperat de la circa 300 de blocuri bani pe servicii prestate din luna iulie 2014 si pana in luna decembrie. Drept pentru care s-a luat decizia la nivelul operatorului judetean de a se trece la sistari. „Incepand de sambata 17 ianuarie 2014, la avizierele scarilor de bloc din municipiul Pascani au fost afisate mesaje, neindicandu-se emitentul, care induc ideea ca serviciile de apa si de canalizare furnizate la nivelul condominiilor nu sunt datorate furnizorului, invocandu-se o prevedere din O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor In cadrul contractelor Incheiate cu profesionistii.

Fata de cele afisate In aceste mesaje ApaVital face urmatoarele precizari pentru ca activitatile de contractare a serviciilor, precum si plata acestora, sa nu fie perturbate:

Serviciul de apa si de canalizare a fost delegat de catre Consiliul Local Pascani si ARSACIS Incepand cu 01.07.2014 catre S.C. ApaVital S.A. In baza acestui contract de delegare, precum si a legislatiei specifice reprezentate de Legea 51/2006 si de Legea 241/2006 s-a asigurat livrarea In regim continuu a serviciilor de apa si de canalizare, activitate care s-a facut prin suportarea costurilor de exploatare de catre ApaVital.

Utilizatorii de la case, agentii economici, precum si aproximativ 16% din cele 408 scari de bloc din Pascani au Incheiat contracte, relatiile utilizatori-furnizori desfasurandu-se normal In cadrul legislativ mentionat cu achitarea facturilor care reprezinta contributia fiecarui utilizator In suportarea costurilor ce asigura buna functionare si Intretinere a sistemelor de apa si de canalizare.

Pentru cele 345 de scari de bloc unde nu s-au Incheiat pana acum contracte, s-a asigurat alimentarea cu apa si preluarea apei uzate In regim permanent, oferindu-se totodata conditii de contractare legale si chiar un termen de jumatate de an In care sa se organizeze la nivel de condominium, In vederea delegarii unei persoane fizice sau juridice care sa reprezinte condominiul In relatia cu furnizorul.

Drept urmare, la expirarea termenului avansat si In conditiile In care nu s-a asigurat perfectarea contractului, costurile generate urmeaza sa fie recuperate prin actionari In instanta a fiecarui proprietar de imobil si prin sistarea serviciului.

Facem mentiunea ca ApaVital nu este o societate cu actionariat privat ci cu actionariat public, constituit din Primariile judetului Iasi si daca obiectul de activitate genereaza profit, este reinvestit doar In dezvoltarea si modernizarea retelelor de apa si de canalizare, astfel ca recuperarea costurilor apei consumate de fiecare comunitate In parte priveste Intr-un mod sau altul si celelalte comunitati ale judetului, care suporta costurile pana la recuperarea acestora.

In ceea ce priveste genul de afis, neasumat de cineva anume, postat la avizierele scarilor de bloc, acesta se Inscrie In lunga serie de demersuri care Incurajeaza neplata serviciilor si descurajeaza eforturile de intrare In normalitate prin Incheierea contractelor, pastrand astfel pe proprietarii din cele 345 de scari de bloc Intr-o stare de temere care este exploatata, promitandu-se ca recompensa scutirea de plata a consumului de apa.

Articolul mentionat din ordonanta, pentru scutirea la plata, este scos din context si ignora celelalte prevederi din ordonanta. Astfel chiar din art. 1 rezulta ca obiectul ordonantei este clar reglementat si are In vedere relatiile nascute si executate In baza contractului, contract inexistent la aceasta data.

Informam astfel sa se tina cont de corespondenta oficiala purtata de ApaVital, care a comunicat individual atat modalitatile de rezolvare a situatiei contractelor cat si de demersurile legale, ce vor duce la recuperarea costurilor serviciilor de apa si de canalizare furnizate”, au precizat cei de la ApaVital Iasi.

 


pascani apavital apavital iasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1775 (s) | 35 queries | Mysql time :0.035266 (s)