News Flash:

Zi de sarbatoare pentru pompierii comunei Tatarusi

4 Iunie 2012
2166 Vizualizari | 0 Comentarii
tatarusi
Primarul comunei Tatarusi, Costel Iosub, a organizat duminica, 2 iunie, o serie de activitati dedicate Zilei „Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Tatarusi” (SVSU). Manifestarea a inceput la ora 09.00, cu o defilare din fata Primariei, a celor de la SVSU, pana in Targul Comunal. La Targ s-au inmanat, incepand cu ora 10.00, diplome si premii voluntarilor care au luptat de-a lungul timpului cu focul, iar dupa aceea a avut loc o hora a pompierilor si un spectacol artistic dedicat echipei. Pe langa satenii comunei, au luat parte la dans si o serie de invitati speciali. Este vorba despre pesedistul Victorel Lupu, senatorul PSD Florin Constantinescu, consilierul local PSD Bogdan Alexa, consilierul judetean PNL Petrica Dascalu, deputatul Neculai Ratoi, dar si mult mediatizatul consilier judetean Dinu Apavaloaie.

Dupa dans, invitatii de seama au participat la caminul cultural „Alexandru Vasiliu – Tatarusi”, unde elevii scolii din comuna au demarat un concurs intitulat „Sa ne cunoastem traditia si istoria – Pompierii din Tatarusi” si un concurs de biciclete. Primarul comunei, Costel Iosub, i-au incantat pe cei prezenti prin invitarea Fanfarei din Tatarusi, grupul vocal al Bisericii „Sf. Maria” – Uda, condus de preotul Razvan Pintilie si spre finalul evenimentului Orchestra de muzica populara „Atlas”, condusa de Romica Iacob, si indragita solista de muzica populara Cornelia Sava. In jurul orei 19.30, a avut loc Balul pompierilor la caminul cultural din comuna.
Amintim faptul ca serviciul s-a infiintat pe data de 13 mai 1951, de un grup de oameni inimosi: primarul – Vasile Casuneanu, Gheorghe Ciolac – secretar, Constantin Bruma, Gheorghe Ilasoaia, Neculae Alexa, Vasile Barleanu Vasile Gatlan in frunte cu Anita Dumitru, au infiintat „Formatia Voluntara de Paza contra incendiilor a Comunei Tatarusi”. La ora actuala, dupa 61 de ani, functioneaza sub denumirea Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU). De-a lungul timpului, SVSU a obtinut rezultate deosebite, atat in lupta de prevenire si de stingere a incendiilor, cat si la concursurile profesionale organizate la nivel judetean si national. Marturie in acest sens sunt diplomele si trofeele expuse la Muzeul Pompierilor din Tatarusi, de la Remiza PSI.

costel iosub svsu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1824 (s) | 24 queries | Mysql time :0.049074 (s)