News Flash:

Zilele Mitropolitului Visarion Puiu, la Pașcani

27 Februarie 2014
940 Vizualizari | 0 Comentarii
slujba

“Visarion Puiu – 135 de ani de la nastere”. Astazi, zeci de preoti din Pascani si comunele din imprejurimi au participat la cea de-a 18 a editie a Zilelor Mitropolitului Visarion Puiu, care s-a nascut in Pascani. Pe langa slujba de pomenire a avut loc si prezentarea unui documentar despre viata pascaneanului ce a ajuns Mitropolit.

 

Mitropolitul Visarion Puiu a fost astazi, 27 februarie pomenit de catre zeci de preoti ce apartin de Protopoiatul Pascani. In cadrul sedintei lunare a preotilor, un sobor de fețe bisericesti a organizat o slujba de pomenire, in frunte cu protopopul Pavel Postolachi.

 

Pentru a marca aceasta zi, de 135 de ani de la nasterea lui Visarion Puiu, cativa preoti au tinut si o sesiune de referate despre viata si activitatea mitropolitului pascanean.

In acelasi context, o asociatie din Roman se va intalni cu elevii si profesorii de la Colegiul “Sadoveanu”, apoi va fi organizat un pelerinaj la blocul Narhaus din zona Garii, locul unde s-a nascut mitropolitul, dar si la troita din Fantanele.

 

Visarion Puiu s-a născut pe 27 februarie 1879, la Paşcani. A urmat cursurile seminarelor din Roman şi Iaşi şi ale Facultăţile de Teologie din Bucureşti. A fost hirotonit ierodiacon la Roman, iar apoi, diacon la Catedrala Episcopală. În perioada 1942 – 1944 a fost mitropolit al Transnistriei. În august 1944, după război s-a refugiat în vestul Europei şi, din septembrie 1949, s-a stabilit în Franţa. În 1946, a fost condamnat la moarte de Tribunalul poporului din Bucureşti. Visarion Puiu a rămas la Paris, unde a condus o eparhie în jurul Bisericii româneşti. A murit în 1964.
Mitropolitul a fost reabilitat post-mortem de Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la data de 25 octombrie 1990. www.bittv.info

 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1728 (s) | 24 queries | Mysql time :0.031333 (s)